Ayvalı Cevizli Kek

Ayvalı Cevizli Kek

Malzeme Listesi:


  • 4 Yumurta
  • 1 Çay B. Süt
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Su B. Esmer Toz Şeker
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Toz Ceviz
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı K. Vanilya Şekeri
  • Ustasından Un Ölçüsü

Tabanı İçin:

  • 2 Ayva
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 2 Çorba K. Toz Şeker



Hazırlanışı:

Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve şekerleri ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz. Köpürünce sıvıyağı, sütü ve cevizi ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozunu, vanilyayı unla beraber karışımımıza ekliyoruz. Tepeleme 5 çorba kaşığı un ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın zeminini sıvıyağla yağşadıktan sonra içine yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz.

Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz. Elma dilimi şeklinde dilimliyoruz. Kalıbımızın zeminine önce tereyağı sürüp toz şeker serpiyoruz. Üzerine ayva dilimlerini diziyoruz.

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını fırçayla ayvaların da üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri