Düğün Çorbası


Malzemeler :

1 kuzu gerdan
4 çorba k.un
1 kase yoğurt
1 yumurta
Su
Et suyu
tuz



Üzeri için:
Tereyağı
Toz kırmızı biber


Hazırlanışı :
Düdüklü tencereye 1 adet kuzu gerdanı alın.Üzerine su ilave edin.Kuzu gerdanı kemiklerinden ayrılıncıya kadar pişirin.Eti soğuduktan sonra didikleyin.Et suyunu başka bir tencereye süzdürün.Et suyunun içine didikelnmiş etleri ilave edin.

Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 4 çorba k.unu
ilave edin.Üzerine 1 adet yumutya kırın.Üzerine soğuk su ilave edin ve güzelce karıştırın.Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave edip kıvamı bağlayın ve tencereye ilave edin.Tekrar kaynadıktan sonra çorbayı servis tabağına alın.Üzeri için ise bir tavaya tereyağını ve toz kırmmızı biberi ilave edin.Tereyağı eridikten sonra çorbanın üzerine döküp servis edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri