Tavuk Mantolu Patlıcan Kebabı |
Malzemeler:
- 7 patlıcan
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 haşlanmış patates
- 1 yumurta
- galeta unu
- tuz,
- karabiber
- 2 domates
- 1 tutam fesleğen
- 2 diş sarımsak
- zeytinyağı
- tuz
Tavuk göğüsü kıyma makinasında çekerek kıyma elde ediyoruz. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyuyoruz. Alt kısımlarını kesiyoruz ve yağda yüzde seksen oranında kızartıyoruz. Haşlanmış patatesi soyuyoruz. Kıymayı karıştırma kasesine alıyoruz. İçine haşlanmış patatesi rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kıvamına göre galeta unu döküyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Kızrattığımız patlıcanların etrafını köfte harcıyla kaplıyoruz. Yağlanmış fırın kabına diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için; domatesleri soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağı döktüğümüz tavaya domatesleri de ilave ederek pişirmeye başlıyoruz. Sarımsakları da ince doğrayarak tavaya alıyoruz. Fesleğeni doğrayarak sosa ekliyoruz ve tuzunu da atarak hepsini pişiriyoruz. Kebabımız tam pişmeden evvel fırından çıkarıyoruz ve üzerine sosunu döküyoruz. Tekrar fırına koyarak bir süre daha pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder