Pizza Tarifi

Pizza Tarifi
Pizza Tarifi

Dışarıdan ne şartlarda yapıldığı belli olmayan, en ucuz malzemeyle üretilip en pahalı ve uçuk fiyattan satılan pizza yerine evimizin hijyenik şartlarında bildiğiniz malzemelerle ucuza, el emeği göz nuru pizza yapmak ister misiniz? O zaman doğru yere geldiniz. Detaylı bir şekilde 2 yazıyla anlatacağımız pizza yapımının bu ilk kısmında hamur, sos ve iç için ayrı ayrı malzemeleri yazacağız. İkinci bölümde yapılışını anlatacağız.

1.bölüm

Pizza hamuru malzemeleri:

- 4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz

Pizza sosu malzemeleri:

- 1 yemek kaşığı silme salça
- 1-2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Pizza içi malzemeleri:

- 3-4 adet yeşil biber
- 1-2 adet domates
- Yeşil-siyah zeytin (az)
- 9-10 adet mantar
- Sucuk, sosis, salam, mısır (isteğe göre)
- 250-300 gram kaşar peynir
- 1 adet kırmızı biber

2.bölüm
İlk bölümümüzde detaylı şekilde pizzanın iç malzemelerini, hamur malzemelerini ve sos malzemelerini verdik. Bu bölümde ise tek tek hepsinin nasıl yapıldığını ve servise hazır hale pizzayı nasıl getirebileceğimizi açıklayacağız.

Pizza Hamurunun Hazırlanışı: Ununuzu havuz gibi açarak tüm malzemeleri karıştırın. Hamur mümkün olduğu kadar kulak memesi kıvamına gelsin. Daha sonra üzerini kapatarak ılık bir ortamda mayalandırma işlemini gerçekleştirin.

Pizza Sosunun Hazırlanışı: Domatesleri soyup sarımsakla birlikte rondodan geçirelim. Suyunu daha sonra biraz süzelim. Sonra tüm malzemeleri tencerede kaynatalım ve soğutma işlemini gerçekleştirelim.

Pizzanın Yapılışı: Tepsiyi yağlayıp her tarafını unlayalım. Hamuru hafif unlu zeminde merdane ile tepsi boyutunda açalım. Sosu hamurun üzerine sürelim. Altta sucuklar olmak üzere (yanmaması için) malzemeleri yerleştirelim. En üste rendelenmiş kaşarı koyalım. 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.

NOT: Sos için ketçap ve kekik de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun pizza severler!

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri