Mantarlı Tavuk Sote |
Malzemeler:
- Yarım kilo mantar
- 750 gram sotelik tavuk
- Yağ
- Tuz
- Salça
- Karabiber
- Pul biber
Hazırlanışı: Öncelikle mantar, güzelce temizlenir ve ince ince doğranır. Ardından sotelik tavuk da küp küp doğranır. Daha sonra tencereye yağ konulup üstüne küp küp doğradığımız tavuğu ekleriz. Tavuğun üzerine birazcık tuz da ilave edebiliriz. Kısık ateşte kendi suyunda bir süre tavuk pişirilir. Eğer suyu az gelirse, bir miktar su da ilave edilebilir. Biraz pişirilmiş tavuğun üzerine doğradığımız mantarları ekleriz. Ardından pişmeye bırakırız. Pişmesine yakın tuz, salça, karabiber ve pul biberini ekleriz. Mantarın ve tavuğun tadına bakarak pişmiş olup olmadığını tespit edebiliriz. Yeteri kadar piştiğini düşündüğümüzde, yemeğimizin altını kapatabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder