İçim Ferah Çorbası |
- 1 su b. buğday
- yarım demet semizotu
- 2 salatalık
- 500 gr. süzme yoğurt
- 2 közlenmiş kırmızı biber
- zeytinyağı
- tuz
- su
Hazırlanışı
Buğdayı haşlıyoruz ve süzüyoruz. Süzme yoğurdu karıştırma kasesine alıyoruz. İçine haşladığımız buğdayın suyunu ilave ederek çırpma teliyle kıvamını açıyoruz. Semizotu yapraklarını ilave ediyoruz. Tuzunu da atıyoruz ve karıştırıp servis kasesine alıyoruz. Salatalıkları kabuklarıyla beraber küp küp doğruyoruz.
Çorbanın üzerine doğranmış salatalığı da koyuyoruz. Közlenmiş biberi doğrayıcıya koyuyoruz, zeytinyağını da ilave edip doğrayıcıdan geçiriyoruz. Elde ettiğimiz sosu da çorbanın üzerine gezdirerek döküyoruz ve servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder