Damak Çatlatan Kek |
Malzemeler :
- 2 Yumurta
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 1 Çay B. Süt
- 1 Çay B. Sıvıyağ
- 3 Çorba K. Toz Badem
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Şişe Tereyağlı Vanilya Esansı
- 4 Çorba K. Un
Damağı Çatlatmak İçin:
- 2 Yumurta
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 1 Tatlı K. Kakao
- 2 Pk. Bitter Çikolata
- 125 Gr. Tereyağı
- Yarım Pk. Kabartma Tozu
- Ustasından Un Ölçüsü
Üzeri için:
- Pudra Şekeri
Hazırlanışı :
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp 4-5 dakika mikser ile çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, toz badem, kabartma tozu, tereyağlı vanilya esansı, ve unu koyup karıştırıyoruz.
Yağlanmış orta boy bir borcam kalıba karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruz.Damak çatlatan kısım için, tereyağı ve çikolatayı ben marie usulü eritiyoruz. Eridikten sonra geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.
2 yumurtayı kırıyoruz. Toz şeker, kakao, kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tepeleme unu katıp tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Fırından çıkan kekin üzerine çikolatalı karışımı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder