Çatal Tatlısı |
- 2 Su B. Söke Un
- 2 Tepeleme Çorba K. Yoğurt
- 1 Çorba K. Margarin
- 1 Yumurta
- 1 Tatlı K. Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Kızartmak İçin:
- Sıvıyağ
- 4 Su B. Toz Şeker
- 3 Su B. Su
- 1 Dilim Limon
- Hindistan Cevizi
- Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, yumurtayı kırın. Margarini ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Son olarak unu ekleyin, eğer cıvık olursa üzerine tekrar un ilave edin. İyice yoğurun.
Hamurdan ince rulolar yapın. ikişer santim kadar kesin. Bir ucunu çatal sapı gibi bastırın. Diğer ucuna bıçakla 3 ya da 4 çentik atın. Sıvıyağda kızartın. Kızaran tatlıları süzerek alın ve şerbetin içine atın. Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına koyun. Üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder