Lalanga Tarifi


Malzemeler

* 3 yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ılık su
* Tuz
* Un
* Kızartmak için sıvı yağ



Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı malzemeler alınıp çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un ilavesiyle kıvam bağlanır. Lokum hazırlanır gibi avcunuzun içine aldığınız hamur baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde çıkartılarak kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa atılır. Kızaran toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarılır. (Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamur bu şekilde bitirilir. Ilık ikram edilir.
turkmutfagi.blogspot.com

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri