Malzemeler :
- 1 Pk. Tost Ekmeği
- 100 Gr. Tereyağı
- 3 Su B. Süt
- 3 Çorba K. Nişasta
- 4 Çorba K. Toz Şeker
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Pk. Krema
- 1.5 Su B. Şeker
- 1.5 Su B. Su
- Antep Fıstığı
Yapılışı
Tost ekmekleri kenarları kesilip çıkartıp robota vuruyoruz. Toz olmuş ekmekle eritilmiş tereyağını karıştırıyoruz. Muhallebisi için, süt, nişasta, şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye koyup pişiriyoruz.
Muhallebimiz soğuduktan sonra içine kremamızı döküp karıştrıyoruz. Kremamımızı bir borcamın alt tabanına döküyoruz. Üzerine ekmeğimizi seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbet malzemelerini bir tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz. Şerbetli tatlımızı biraz ılıdıktan sonra üzerini toz antep fıstığı ile süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder