Malzemeler
- 300 Gr. Tel Kadayıf
- 4 Yumurta
- 1 Su B. Toz Şeker
- 2 Su B. Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su B. Ceviz
- 1 Çorba K. Tereyağı
- Yarım Çay B. Fındık Yağı
- 4 Su B. Su
- 3,5 Su B. Toz Şeker
- 1 Dilim Limon
- Kaymaklı Dondurma
HAZIRLANIŞI
Kadayıfı tiftikliyoruz. Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz. Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.
İçineince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz. Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz.
Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz. Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz. Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Ilımaya bırakıyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder