Malzemeler
- 1 Tavuk Göğsü
- 4 Yeşil Biber
- 2 Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- Sıvıyağ
- Tuz
- Değirmen Karabiber
- 4 Kabak
- 2 Çorba K. Un
- 2 Su B. Süt
- 125 Gr. Kaşar Peyniri
- 1 Çorba K. Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kabakları soyup rendeliyoruz. Biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz.
Doğranmış domatesleri ve biberleri doğruyoruz.
Beğendisi için, tereyağını tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Sotelenmiş kabakları ekleyip kavuruyoruz. Sütünü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Kıvamını alınca rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
Sote tavuk için, kuşbaşı doğranmış tavuk etini sıvıyağ ile kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra biber ve domatesleri ekliyoruz. Rendelenmiş sarımsak, domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Pişen kabak beğendiyi servis tabağına koyuyoruz. Üzerinede sotelenmiş tavuklarımızı koyup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder