Cevizbastı


Malzemeler :


  • 4 Yumurta
  • 4 Çorba K. Un
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 2 Su B. Ceviz
  • 1 Su B. İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • Yarım Çay B. Fındık Yağı

Şerbeti İçin:

  • 2,5 Su B. Toz Şeker
  • 2,5 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon



Hazırlanışı :
Yumurta ve şekeri karıştırma kabında çırpma teli ile karıştırıyoruz. Fındık yağı, limon kabuğu rendesi, irmik, toz haline gelmiş ceviz, kabartma tozu ve unu koyup karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Üzerine iri cevizleri yerleştiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu şeker eriyene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini soğuk olarak döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri