Malzemeler:
- 350 Gr. Kıyma
- 1 Yumurta
- Taze Kekik
- Tuz
- Karabiber
Sosu İçin:
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Kase Domates Sos
- 1 Tutam Fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 1 Pk. Mantar
- 1 Su B. Bezelye
- 1 Çay B. Tane Mısır
- 1 Kase Çeri Domates
- Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Taze kekik, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış orta boy bir tepsiye köfte harcını koyup bastırıyoruz. sosu için, domates salçası, rendelenmiş sarımsak ve domates sosu geniş bir kaseye alıyoruz.
Fesleğeni doğrayıp içine katıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Köftenin üzerine döküyoruz. Mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tavada biraz soteliyoruz.
Sotelenen mantarları, haşlanmış bezelye, tane mısır ve çeri domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini serpip kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder