İncirli Saray Lokumu |
Malzeme Listesi
- 1 Lt. Süt
- 1 Su B. Toz Şeker
- 2 Çorba K. Un
- 1 Çorba K. Pirinç Unu
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Su B. Hindistan Cevizi
- 1 Su B. Ceviz
- 1 Kase İncir
- 1 Poşet Köpürtülmüş Şanti
Hazırlanışı:
Tenceremize sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, pirinç ununu, yumurta sarısını ve vanilyayı döküp karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerini de hindistan ceviziyle örtüyoruz. Muhallebimizi sıcakken hindistan cevizinin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
İncirleri yıkayıp doğruyoruz. Cevizleri parçalayıcıdan geçiriyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine köpürtülmüş şantiyi sürüyoruz.
Üzerine ceviz ve incirleri serpiyoruz. Bir kat olacak şekilde rulo yapıp dilimliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder