Kakaolu Portakallı Şekerpare

Kakaolu Portakallı Şekerpare

Malzemeler


  • 150 Gr. Tereyağı
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B. İrmik
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 2 Çorba K. Pudra Şekeri
  • 1 Pk. Vanilya
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Portakal
  • 6 Çay B. Un

Şerbeti İçin:

  • 3.5 Su B. Su
  • 3 Su B. Toz Şeker
  • Yarım Limon
  • 1 Portakal Suyu

Üzeri İçin:

  • Turunç Reçeli

Hazırlanışı:

Şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. Üzerine tereyağını, irmiği, kakao' yu, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ve unu da koyup kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Ortasına hafiften parmağımızı batırıyoruz. F ırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derelik fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkan tatlımızı şerbetleyip soğumaya bırakıyoruz. Servis tabağına alıp ortalarına turunç reçelini koyup servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri