Pancarlı Kısır

Pancarlı Kısır 

Malzeme Listesi


  • Yarım Kg. İnce Bulgur
  • 1 Demet Dereotu
  • 2 Salatalık
  • 1 Su B. Ceviz
  • 1 Su B. Mısır
  • 1 Kase Pancar Turşusu
  • Nar Ekşisi
  • Zeytinyağı
  • 1 Limon

Süslemek İçin:

  • Kıvırcık

Hazırlanışı:

İnce bulgurun üzerine sıcak su döküp dinlendiriyoruz. Bulgur, suyunu çekip şiştikten sonra ince doğranmış dereotu, kornişon turşu, mısır ve iri kırışmış cevizi katıyoruz.

Salatalık ve pancar turşusunu rendeliyoruz. Nar ekşisini, zeytinyağı ve limon suyu katıp karıştırıyoruz. Servis tabağını kıvırcık ile döşüyoruz. Üzerine kısır koyup servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri