Sütlü Nuriye Çorbası |
MALZEMELER
- İri 4 ila 5 kuru soğan
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı şehriye
- Yeteri kadar su (5-6 su bardağı)
- Tuz,karabiber (yarım çay kaşığı)
YAPILIŞI
Soğanlar küp doğranır,tencerede sıvıyağda az kavrulur.
Yarım çay bardağı su ilave edilir,ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirilir.(arasıra karıştırın)
Suyunu ilave edin,kaynayan suya şehriyeyi salın.
Şehriye pişince azar azar sütünü ilave edin,bir kaç taşım kaynatın.
Tuz ve karabiberini ilave edin ,servise hazır
Afiyet olsun
Soğanı çiğ tüketemeyen migrenli hastalara,grip olanlara birebir olan bu çorba yapımı kolay ve sağlık deposudur.Püf noktası soğanları yumuşak pişirip sütü kestirmeden azar azar ilave etmektir.
Gönderen: Sezgin Güven
Sezgin hanıma teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder