Erzincan Lokumu


Malzeme Listesi

  • 250 Gr Margarin Veya Tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bard.Şeker
  • 1 Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un (Un 3 Su Bardağı da İlave Edilebilir) Ve Kıvamına Göre Olacak

Üstü İçin:

  • Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp yoğur. (hamur kekde kuarbiyeden yoğun olacak) Hamuru yağlanmış tepsiye yay elinle ve düzelt elinle.

Önceden ısıtılmış 170'c li fırında üzeri kızarana denk kızart. Fırından çıkardıktan sonra kare kes soğsun sonrada pudra şekerini serpib servis yap.

Not: Lokum sert olacak buna dikkat edelim
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri