Sandal Börek

Sandal Börek
Sandal Börek
Malzemeler:
  • 1 kilo yufka
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
İç Malzemeler
  • 2 patlıcan
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Üstüne rende kaşar

Hazırlanışı
Yufkayı serip yağ,su,tuz karışımını sürelim.Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.kenarlarına yumurta sarısı ve susam serpelim.Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım. Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.Kaşar eriyince sandal börekler servise hazırdır.

sariyumurta.blogspot.com
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri