Vişneli Armut Tatlısı |
Malzeme Listesi
- 5 Armut
- 1 Su B. Vişne Suyu
- 1 Su B. Toz Şeker
- 150 Gr. Badem
- 100 Gr. Bal
- 1 Çay K. Tarçın
- 1 Elma
Hazırlanışı:
Armutları yıkayıp alaca şekilde soyuyoruz. Armutların çekirdeklerini çıkartıyoruz. Elmayı kabuğu ile birlikte rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmanın içerisine bal, şeker, tarçın ve bademi koyup karıştırıyoruz.
Armutların içlerini elma harcı ile dolduruyoruz. Tencerenin tabanına armut kabuklarını yerleştiriyoruz. Armutları tencerenin içerisine koyuyoruz.
Üzerine vişne suyunu verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Pişen tatlımızı ocaktan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kaymaklı dondurma eşliğinde servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder