Havuçlu Safranlı Pilav

Havuçlu Safranlı Pilav
Havuçlu Safranlı Pilav 

MALZEMELER:


  • 3 su b. pirinç
  • 2 havuç
  • 1 su b. ceviz
  • 1 su b. et suyu
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1 tutam safran
  • 1 tutam dereotu
  • sıvıyağ
  • tuz
  • su




HAZIRLANIŞI: 

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede tereyağını eritip pirinci kavuruyoruz. Havucu rendeleyip tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Safranı suyla karıştırarak eritiyoruz. Tencereye et suyunu, safranı ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Cevizi ilave ediyoruz.

Tuzunu da atarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilava doğranmış dereotunu atıp karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri