İzmir Çorbası

İzmir Çorbası
İzmir Çorbası

MALZEMELER


  • 3 çorba k. pirinç
  • 1 çay b. buğday
  • 1 su b. et suyu
  • su
  • tuz



TERBİYESİ İÇİN:

  • 1 kase yoğurt
  • yarım limon
  • 1 yumurta
  • 2 çorba k. un

ÜZERİ İÇİN:

  • 1 tutam maydanoz
  • 4 dal taze soğan
  • 1 çorba k. tereyağı


HAZIRLANIŞI: Buğdayı haşlıyoruz. Buğday haşlanınca içine pirinci ilave ediyoruz. Et suyunu döküyoruz. Terbiyesi için, yoğurdun üzerine unu döküyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz.

Önce soğuk su verip çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek sıcak suyunu da veriyoruz.Terbiyeyi tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Bir süre ocakta kaynatıyoruz. Maydanoz ve soğanı doğruyoruz.
Tereyağını tavada eritiyoruz. İçine maydanoz ve soğanı koyarak karıştırıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri