Kivili Kuşaklı Pasta |
Malzemeler :
- 1 adet kakaolu pasta keki
Kreması için:
- 4 su b. süt
- 1 su b. toz şeker
- 2 çorba k. un
- 1 çorba k. nişasta
- 2 çorba k. irmik
- damla sakızı
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için:
- kivi
Süslemek için:
- 1 poşet toz şanti
- 1 çay b. süt
Hazırlanışı :
Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı söke unu,1 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı irmiği ilave edin.Üzerine damla sakızı paçaları ve 1 adet yumurtanın sarısını ilave edin.Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.1 adet kakaolu pasta kekinin 1.katını 1 parmak genişliğinde kesin.Yuvarlak bir cam kabı streç flim ile kaplayın.
Kabın içine arrtı şeklinde karşılıklı pandispanya hamurunu yerleştirin.Üzerine kremayı dökün.Kremanın üzerine kakaolu pastanın diğerini kabın büyüklüğünde yerleştirin.Pastayı soğumaya bırakın.Pastayı soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.Pastayı süslemek için 1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Pastayı soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.Kenarlarını şanti ile süsleyin.Kivi dilimeleri ilave edip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder