Yufkalı Gerdan Kebabı

Yufkalı Gerdan Kebabı
Yufkalı Gerdan Kebabı

MALZEMELER:


  • 1 kg kuzu gerdan
  • 2 soğan
  • 4 biber
  • 1 domates
  • 1 çorba k. domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber

YUFKASI İÇİN:

  • 2 su b. un
  • 1 çay b. süt
  • tuz
  • su

ÜZERİ İÇİN:

  • yoğurt


HAZIRLANIŞI: 

Kuzu gerdanı haşlayıp didiyoruz. Yufkalarını hazırlamak için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açarak sütü döküyoruz. Kenarlarına tuzunu atıp ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek yoğuruyoruz.

Hamurdan bezeler koparıp unlayarak yufka inceliğinde açıyoruz. Geniş bir tavada yufkaları pişiriyoruz. Soğanları ve biberleri doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanları ve biberleri kavuruyoruz. Salçasını ilave ediyoruz ve domatesi içine rendeliyoruz. Eti de ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberi atıyoruz.

Yufkanın birini servis tabağına alıyoruz. Hazırladığımız etli harçtan koyuyoruz. Kat kat yufka ve etli harç koyuyoruz. En üstüne etli harç gelecek şekilde koyuyoruz. Yoğurttan kaşık kaşık üzerine koyuyoruz. Maydanoz doğrayıp üzerine serperek servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri