İmam Bayıldı

İmam Bayıldı
İmam Bayıldı

MALZEMELER


  • 4 patlıcan
  • 3 soğan
  • 4 domates
  • 7 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba k. domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • su



HAZIRLANIŞI: 

Patlıcanları yarı kıvamda közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ dökerek soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. 1 domatesi üzeri için ayırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz.

Biberlerin ikisini ince ince doğruyoruz. Soğanların peşinden biberleri de ilave ediyoruz. Biraz çevirdikten sonra salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domatesini de tencereye koyarak karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine tuz ve toz şeker serpiyoruz.

Patlıcanların ortasını bıçakla çiziyoruz. İçlerini açıyoruz ve hazırladığımız domatesli harcı dolduruyoruz. Ayırdığımız domatesi iri iri dilimleyerek patlıcanların üzerlerine birer tane yerleştiriyoruz.Biberleri de birer tane üstlerine yerleştiriyoruz. Domates harcı tenceresinde kalan sosu suyla hafif açıyoruz. Patlıcanların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri