Püreli Rosto

Püreli Rosto
Püreli Rosto 

MALZEMELER


  • 1 kg nuar et,
  • 2 çorba k. domates salçası,
  • 1 soğan,
  • 2 havuç,
  • 3 defne yaprağı,
  • 1 tatlı k. tane karabiber,
  • tuz,
  • su

PÜRESİ İÇİN:

  • 5 patates,
  • 2 çorba k. tereyağı,
  • 2,5 su b. süt,
  • tuz

ÜZERİ İÇİN:

  • çeri domates,
  • yeşil biber



HAZIRLANIŞI: 

Rostoluk dana nuar etini tencereye alıyoruz. Suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye başlıyoruz. 1 saat pişirdikten sonra içine soğan, tane karabiber ve defne yaprağı atıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.

Toplam 2 buçuk saat pişen eti tenceresinden çıkarıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuttuğumuz rostoyu dilimliyoruz ve cam fırın kabına diziyoruz. Sosu için, küçük bir tencereye sıvıyağ döküp salçayı kavuruyoruz. Üzerine eti pişirdiğimiz suyu döküyoruz ve pişiriyoruz.

İsterseniz sosun içindeki soğanları süzebilir, isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz. Hazırlanan sosu da rostonun üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Püre için patatesleri soyuyoruz ve iri iri doğruyoruz. Ayrı bir tencereye alıyoruz. Üzerine su koyarak haşlıyoruz. Haşlanan patatesin suyunu süzerek eziyoruz. İçine tereyağını ve sütü ilave ederek karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz püreyi servis tabağına döküyoruz. Üzerine dilimlenmiş rostoyu diziyoruz. Çeri domates ve yeşil biberleri tavada hafif çeviriyoruz. Rostonun üzerine koyarak servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri