Cevizli Kıtır Ekmekli Makarna |
Malzeme:
- 1 paket kelebek makarna
- 150 gr
- Yeterince tuz, su
Üzeri İçin:
- 4 dilim bayat ekmek
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı tuzluı fıstık
- 1/2 su bardağı ceviz
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 9-10 dal maydanoz
- Yeterince tuz, karabiber
Makarna, kaynar tuzlu suda haşlanıp, süzülür.
Aynı tencerede tereyağı eritilip, makarna ilave edilerek karıştırılır.
Üzeri için; Bayat ekmek, fıstık, ceviz ve sarımsak robottan geçirilir.
Bir tavaya alınıp, üzerine zeytinyağı eklenerek 4-5 dakika kavrulur.
Yeterince tuz ve karabiber eklenip, ocaktan indirdikten sonra, kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
Makarna, servis tabağına alınıp, üzerine hazırlanan sos serpiştirilerek sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: makarna
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 50 dk
Hazırlıkta kullanılan araçlar: tencere, süzgeç, robot, tava, kaşık, bıcak.
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağına alınan makarnanın üzerine cevizli ve fıstıklı harç dökülerek.
Porsiyon sayılı: 6 kişilik.
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, omega 3
Maliyeti: 10 tl
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder