Çıtır Börek

Çıtır Börek
Çıtır Börek

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 250 gr tereyağ ( eritilmiş )

İç Harcı İçin;
  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

İç Harcının Hazırlanışı; Soğanlar az sıvı yağda kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. En son olarak da 2 adet patates çiğden rendelenip ilave edilir ve kavrulur. Baharatları eklenir.

Yufka tezgaha serilir üzerine tereyağ sürülür ve un serpilir. Yufka 2' ye katlanır ve tekrar yağ sürülüp un serpilir. Geniş tarafına hazırladığımız harcı koyulu sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır. Yapmış olduğumuz rulo verev verev kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine tereyağı sürülüp fırında pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri