Karnabahar Türlüsü |
Malzemeler:
- 1 kg karnabahar
- 2 orta boy havuç
- 3 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 2 adet yeşil ya da kırmızı biber
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gr parça kırmızı et, ya da tavuk Fileto
- Bir miktar yağ, bir miktar su
- Tuz, Karabiber
- Tencereye et ya da tavuk koyulup suyu biraz çekilir sonra yağı konulup biraz kavrulur.
- Ardından ince kıyılmış soğanlar eklenip beraber sotelenir.
- Daha sonra biber salçası eklenir ve ardından halka şeklinde doğranmış havuçlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenir eklenip beraber sotelenir.
- Ardından, iri küp halinde doğranmış patates, julyen usulü kıyılmış biberler ve karnabaharlar kat, kat eklenir.
- Domates salçası ve tuz eritilip sebzeler gömülmeyecek şekilde suyu konulur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra tencereye karabiber dökülür ve kapağı tekrar kapatılır.
- Sıcak servis yapılır.
Püf Noktası: Karnabaharlar sıcakken parçalana bileceğinden, pişerken çok az karıştırılmalıdır.
TARİFİN ÖZELLİKLERİ:
- Sebzeli tencere yemeği olarak da adlandırabileceğimiz bir türlü yemeğidir.
- Oldukça faydalı ve hafif bir yemektir. Hazmı kolaydır.
- Tencere, süzgeç, tahta kaşık, bıçak, kesme tahtası... Vs gibi araç gereçlere ihtiyaç duyulur.
- Verilen ölçüler 6 porsiyonluktur.
- Ortalama maliyeti şu sıralar karnabahar fiyatları tavan yaptığı için çok belli bir fiyat koyulamıyor ama ortalama bu yemeğin maliyeti 15 TL civarındadır.
- Sunumu taze baharatlarla yapılabilir.
- Tencere yemeğidir. Altı kısık ocakta pişirilirse sebzeler güveç tadında pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder