Havuçlu Mısırlı Pilav |
Malzemeler:
- 3 sb. pirinç
- 1 orta boy havuç
- 1 yk. kuş üzümü
- 1 sb. mısır
- 4/3 sb. sıcak su
- Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
- Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.
- Havuç soyularak tavla zarı formunda doğranır. Tencereye yağ konarak havuçlar sotelenir.
- Nişastasından iyice arındırılmış pirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.
- Sıcak suyu ve yıkanmış kuş üzümleri eklenerek tuzu atılır.
- Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıştırılır. 15 dk demlendirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Sebzeli bir pilav çeşididir.
Pirinç nişastasından arındırılırken kırmamaya dikkat edilmelidir.
Ortalama maliyeti 6.50 tl'dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder