Üç Renkli Salata |
Malzemeler:
- 600 gr. pancar turşusu
- 7-8 adet havuç
- 2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber
- 600 gr. süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 4-5 dal maydanoz
- 2 adet havuç (haşlanmış)
Yapılışı:
- Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulup ezilir.
- Ayrı bir yerde 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Ezilmiş patates katılıp 2 dk kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
- Ayrı bir tavada 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Rendelenmiş havuç katılıp 2-3 dk. kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
- Pancar turşuları rendelenip suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir.
- Kelepçeli kalıbın tabanına streç film serilir. Önce pataresli karışımın yarısı tabana sıkıca yayılır. Daha sonra pancar, havuç ve en üste kalan patatesli karışım yayılır.
- 30 dk bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
- Üzeri yoğurt, sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile kaplanır.
- Üzerini süslemek için; haşlanan havuç ince bir şekilde rendelenip temiz bir tülbent yardımıyla suyu sıkılır.
- Elde edilen havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısmına maydanoz yaprağı yerleştilir. Dilimlenerek servis edilir.
Tarifin Özellikleri:
- 3 aşamada hazırlanan pasta görünümünde bir salata çeşididir.
- Aynı teknikle tek kişilik sunumlar da yapılabilir.
- Porsiyon sayısı: 15- 18 kişilik.
- Ortalama maliyeti: 10-12 tl.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder