Meyveli Spesiyal Toplar |
Malzemeler
- 4 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz fındık
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 100 ml sıvı şanti
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı vişne konservesi
Hazırlanışı:
Hindistan cevizi, toz fındığı ve pudra şekerini iyice harmanlayıp havuz haline getirin. İçerisine sıvı şanti ve yumurtayı kırıp vişne konservesini ilave edin. Kulak memesi kıvamına getirin. Vişne konserve olduğundan gerekirse biraz toz fındık takviyesi yapabilirsiniz. Dondurma kaşığı ile top halinde altı yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin. Hafif pembeleşince çıkarıp soğumasını bekleyin. Üstüne siyah ve beyaz çikolatalardan benmari usulü ile eritip yağlı kağıdı külah haline getirin. Çıkan kurabiyelerin üzerini ince bir şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder