- 1 lt. süt
- 1 su baradağı şeker
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
İlk önce pirincimizi küçük bir tencerede pirincin üstünü 2 parmak geçecek kadar su doldurup kaynatalım ve yumuşasın daha sonra 1 lt sütü ve şekeri karıştırp tenceremizde orta ateşli ocağımıza bırakalım daha sonra haşlanmış pirincimizi ilave edelim. süt kaynarken 1 çay bardağı suya nişastamızı ve vanilini bir kabın içinde eritelim. süt kaynamaya başlayınca su ile erittiğimiz nişastayı kaynayan süte yavaşça dökerek karıştıralım. 1dk kaynadıkdan sonra ocağın altını kapayıp kaselere boşaltalım. Daha sonra kâselerı bir baklava tepsısıne dizip tepsinin içine de bir parmak kalınlığında su dökelim önceden ıstılmış 200 derece fırında ortalama 10 dk pişirelim üstünün kızarıklığı tamamen arzunuza kalmış hafif pembeleşince de çıkarabiliriz. soğuyunca arzuya göre üzerine öğütülmüş ceviz veya yeşil nanede koyup servis edebiliriz...
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder