GÜLLAÇ TARİFİ

GÜLLAÇ TARİFİ
GÜLLAÇ TARİFİ

MALZEMELER:


  • 10-11 güllaç yufkası
  • 2,5 lt. süt
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • dövülmüş ceviz ve dilimlenmiş  kabuksuz badem

ÜST SÜSLEMESİ İÇİN

  • Çilek
  • Toz fıstık (öğütülmüş ceviz de olabilir)
  • Dilimlenmiş Fındık


HAZIRLANIŞI:

Şeker ve vanilini süte ekleyip ılıtın. İsteğinize göre kare veya yuvarlak baklava tepsiye iki kepçe sütü gezdirin. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılımış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup, tekrar süt gezdirin. Bu işlemi yaprakları 5 kat yapana kadar tekrarlayın. 5. katta dövülmüş cevizi ve beyaz dilimlenmiş bademleri üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde tekrarlayın. Kalan sütü de en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor.) 5 dk. dinlendikten sonra kareler halinde kesin. Güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri