GÜLLAÇ TARİFİ |
MALZEMELER:
- 10-11 güllaç yufkası
- 2,5 lt. süt
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- dövülmüş ceviz ve dilimlenmiş kabuksuz badem
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN
- Çilek
- Toz fıstık (öğütülmüş ceviz de olabilir)
- Dilimlenmiş Fındık
HAZIRLANIŞI:
Şeker ve vanilini süte ekleyip ılıtın. İsteğinize göre kare veya yuvarlak baklava tepsiye iki kepçe sütü gezdirin. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılımış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup, tekrar süt gezdirin. Bu işlemi yaprakları 5 kat yapana kadar tekrarlayın. 5. katta dövülmüş cevizi ve beyaz dilimlenmiş bademleri üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde tekrarlayın. Kalan sütü de en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor.) 5 dk. dinlendikten sonra kareler halinde kesin. Güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder