Ispanaklı Kek

Ispanaklı keki ilk yedigimde antep fıstıklı pastaya benzettim. Hatta yediğim arkadaşım beni öyle kandırdı diyebilirim.
Antep fıstıgı ile süsleyince insanlar antep fıstıklı oldugunu düsünüyor. Neyse şimdi ıspanaklı kekin tarifine ve
yapılışına geçelim.

Gerekli malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak 15 yapraga denk geliyor
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2  su bardağı un
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • Krem şanti yada ev yapımı krema da yapabilirsiniz.


Yapılışı
Ispanakları 3 yemek kaşıgı suda haşlayın daha sonra blandırdan geçiriniz.Bir kaba alınız ısbanakları,kabartma tozu, vanilya,yumurta ,şeker, sıvı yağ,ve unu ekleyip iyice karıştırınız.Daha önceden yağlanmış tepsiye dökünüz.
Önceden ısıtılmış olan fırına pişmeye bırakınız.Daha sonra isteginize baglı olarak krem şanti ya ya krema yapınız.Ben krem şanti yapmayı tercih ediyorum.Kekiniz soguduktan sonra kremşantiyi sürün ve dolapta yarım saat kadar muhafaza edin.Üzerini antep fıstıgı parçaları ya da fındık parçaları ile süsleyip servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun.










Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri