Açma Tarifi

Açma Tarifi
Açma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ilik süt
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kasığı sirke
  • 1 yumurta
  • 2 cay kasığı seker
  • 2 cay kasığı tuz
  • 1 küçük paket yas maya (42 gr)
  • 3 -3,5 su bardağı un
  • Bezeleri açmak için az un ve mısır nişastası
  • Arasına sürmek için: 100 gr tereyağı
İç malzemesi: 
  • 200 gr beyaz peynir 
  • yarım demet maydanoz

Yapılışı:
Ilık sütle maya ve şeker ıslatılır.
Un genişçe bir kaba konur ortası havuz gibi açılır, içine yumurtanın beyazı ilave edilir, sarısı ayrılır.
Sıvıyağ, sirke, kabartılan maya ve süt karışımı ve tuz eklenip yoğrulur. Yumuşak bir hamur yapılır.
Mayalanması için hamur bir kenarda bekletilir, yarım saat sonra 8 tane beze yapılır.
Bezeleri açmak için mısır nişastası ve az un karışımı kullanılabilir. Bezeler küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve açılan her bezenin üzeri yumuşak tereyağı ile elle yağlanır, üst üste kapatılır.
En üst kata tereyağı sürülmez  yuvarlak büyük bir yufka yapılır ama merdaneyle fazla inceltilmeden açılır.
Daha sonra bıçak yardımı ile açılan hamur havuç dilimi şeklinde kesilir 12 parçaya bölünür. (Yufkanın ebadına göre 14–16 parçaya bölünebilir)
Her parçanın üzerine maydanozlu peynir karışımı konup sigara böreği gibi sarılır. Tepsiye dizilip bir kenarda 30 dakika bekletilir, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam ve çörekotu serpilip 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında alt katı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri