Patates Mantısı


Malzemeler:


  • 5 Haşlanmış Patates
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

İç Harcı İçin:

  • 2 Soğan
  • 200 Gr. Kıyma
  • 1 Kase Yoğurt
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 Kase Çırpılmış Yoğurt
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Çay K. Toz Kırmızı Biber



Hazırlanışı:
Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.

Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.

Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri