Malzemeler:
- 5 Yufka
- 2 Su B. Yoğurt
- 3 Yumurta
- 1 Su B. Fındık Yağı
- Tuz
İç Harcı İçin:
- 250 Gr. Lor Peyniri
- 100 Gr. Dil Peyniri
- 1 Tutam Maydanoz
Üzeri İçin:
- Çörekotu
Hazırlanışı:
Yoğurt, yumurta, fındık yağı ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. İç harcı için, lor peyniri, rendelenmiş dil peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz.
Bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup açıyoruz. Diğer 2 yufkayı parçalayıp yoğurtlu sosa sokup çıkartıyoruz. Tepsiye serilmiş olan yufkanın üzerine koyuyoruz.
Peynirli harcı üzerine döküyoruz. Diğer yufkalarıda soslayıp harcın üzerine koyuyoruz.
Tepsinin dışında kalan kısımları ortaya doğru kapatıyoruz. Üzerine biraz sıvıyağ sürüp çörek otu serpiyoruz. Sosunu çekmesi için 15 dakika dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder