Elmalı Keşkül

Elmalı Keşkül

Malzeme Listesi


  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Badem
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Tatlı Kaşığı Pirinç Unu

Elması İçin:

  • 5 Elma
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • Tarçın


Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Elmaların çekirdeklerini çıkartıp dilimliyoruz. Elmaları tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şekeri ve tarçını ilave edip kendi suyunda pişiriyoruz.

Tenceremize sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, yumurta sarısını, toz bademi, unu, pirinç ununu ve mısır nişastasını koyup kıvamı koyulaşana kadar çırpıyoruz.

Pişen elmaları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bardak yada kaselerin içerisine elma dilimlerini koyuyoruz.

Üzerine pişirdiğimiz keşkülü döküyoruz. Keşkülün üzerine de elma dilimlerini koyup servis ediyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri