Türk Kahveli Mantı |
Malzeme Listesi
- 3 Su B. Un
- 1 Su B. İrmik
- 2 Yumurta
- 1 Çorba K. Türk Kahvesi
- Tuz
- Zeytinyağı
İç Harcı İçin:
- 100 Gr. Kıyma
- 1 Soğan
- Tuz
- Karabiber
Sosu İçin:
- 1 Kase Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 5 Dal Taze Nane
- Zeytinyağı
- Pul Biber
Hazırlanışı:
Karıştırma kabımızın içerisine unu,türk kahvesini ve irmiği döküp harmanlıyoruz.Üzerine yumurtaları, zeytinyağı ve tuzu ilave ediyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamurumuzu 3-4 dakika dinlendiriyoruz.
İç harcı için: Karıştırma kabımıza kıymayı koyuyoruz. İçerisine rendelenen soğan, sarımsak ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru un serperek açıyoruz.
Açtığımız hamuru küçük kareler olacak şekilde kesiyoruz. Hamurlarımızın içerisine kıymayı koyup mantı şeklinde kapatıyoruz.
Sosu için: Karıştırma kabına yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, naneyi, zeytinyağı ve pul biberi ilave edip karıştırıyoruz. Mantılarımızı sıcak suyun içerisine alıp pişiriyoruz.
Pişen mantıları ocaktan alıp süzüyoruz. Mantıları servis tabağına alıp üzerine sosunu döküp servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder