Çiğ Köfte |
Malzemeler:
- 500 gr çiğ köftelik esmer bulgur
- 2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
- 2 tane et bulyon
- 3 diş ince doğranmış sarımsak
- 1 tane ince doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- 4 yemek kaşığı siyah pul biber (isot)
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet iri dilimlenmiş limon
- Tuz, karabiber (salçanın tuzu yeterli ise tuz kullanılmaz.)
- Sıvıyağ
Servis İçin:
- 2 adet kıvırcık veya marul
- Taze soğan, tere, taze nane, turşu
- Dürüm için: (6 kişilik) 8-10 adet ince lavaş ekmek
Yapılışı:
- Tüm yeşillik, önce ayıklanır, sonra akan su altında bir kez yıkanır. Büyükçe bir küvete su konur, içine bir çay bardağı sirke veya bir yemek kaşığı tuz atılır. Gözle görülmeyen bakterilerin ölmesi için yeşillikler bu su içinde yarım saat bekletilir.
- Et bulyon sıcak suda eritilir. Ayıklanmış bulgura eklenir, karıştırılır. 30 dakika yoğrulur.
- Patates, salçalar ve 1 yemek kaşığı pul biber eklenir, 10 dakika daha el ıslatılarak yoğrulur.
- Bulgur birbirini iyice tutmaya başlayınca kalan isot eklenir ve yoğurulur.
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ ocakta iyice kızdırılır ve çiğ köftenin üzerine dökülür tekrar yoğrulur. Streç filme sarılarak dinlendirilir. Elle sıkılarak servis edilir.
- Sos malzemeleri bir kap içinde karıştırılarak sos kasesinde sos kaşığı ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder