Fırında Kremalı Patates

Fırında Kremalı Patates
Fırında Kremalı Patates

Malzemeler:

  • 5 ad. patates
  • 3 yumurta
  • ½ sb. krema
  • ½ sb. sıvıyağ
  • 1,5 sb. un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.
  • Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Bir çeşit sebze yemeğidir.
Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.
Ortalama maliyeti 7.20 tl'dir.
Ortalama 8-10 kişiliktir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri