Hamsi Pilav |
Malzemeler:
- 1,5 kg. hamsi
- 1 su brd. pirinç
- 2 havuç
- 2 kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 su brd. sıvı yağ
Yapılışı:
- Önce pirinç ısıtılıp bekletilir.
- Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ayıklanır, yıkanır. Tuz konularak mısır unuyla unlanır.
- Pirinç sade pilav olarak pişirilir.
- Başka bir tencereye 2 yemek kşğ. yağ konup, soğanlar yemeklik doğranarak sotelenir.
- İçine 2 havuç irice rendelenip eklenerek sotelenir. Kavrulunca üzerine maydanoz katılır.
- Pişmiş pilav ilave edilerek karabiber eklenir.
- Teflon tavaya biraz yağ konup hamsiler üzerine dizilir.
- Pişirilmiş iç hamsilerin üzerine dökülür.
- Kenarları içeriye katlanır ve açık kalan yerlere hamsi dizilir.
- Kızarıncaya kadar ocakta pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder