- 1 orta boy hindi
- 2 su brd. baldo pirinç
- 500 gr. kestane
- 2 orta boy ince doğranmış kuru soğan
- 1 tutam kıyılmış nane
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- 100 gr. tereyağı
- 2 su b.su
- Tuz, karabiber, şeker, limon suyu
- Dikmek için iğne ve pamuklu ip
Üzeri İçin:
- 1 portakalın kabuğu
- 3 çorba k.yoğurt
- 2 çorba k.salça
- Az sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Kestaneler çizilir, kızgın sıvıyağda kabukları soyulması için kızartılır.Dış ve iç kabukları soyulur.
- Pilav için tencerede yağ eritilir. Soğanlar ilave edilir, kavulur.
- Pirinç ilave edilir. Limon suyu ve şekerle iyice kavrulur.
- Su, tuz, karabiber ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kestane, nane, maydanoz, dereotu ilave edilir, karıştırılır, demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder