Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı |
Malzemeler:
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 havuç
- Kıyılmış maydanoz
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
Yapılışı:
- Sarımsak ve soğanlar soyulup ince şekilde kıyılır.
- Sıvıyağ ocakta ısıtılır, soğan, sarımsaklar eklenerek kavrulur. Havuç eklenip bir kaç dk daha pişirilir.
- Haşlanan havuçlar tel süzgeç yardımıyla çıkarılır. Arpa şehriyeler eklenerek sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Şehriyeler ocaktan alınıp tereyağ ile tatlandırılır. Önceden pişirilen havuçlar ve konserve mısırla harmanlanıp servis yapılır.
- Arpa ile yapılan sebzeli pilav çeşididir.
- Havuç da bol miktarda A vitamini vardır. Yağda eriyen bir vitamin olmasından dolayı tüketiminde bir damla yağ bile A vitaminini açığa çıkarır. aksi takdirde vitamininden faydalanılamaz.
- Maaliyeti 6 tl'dir.
- Porsiyon miktarı yaklaşık 6 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder