Lokmalık Cevizli Tart |
Malzemeler:
Hamuru İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiğince un (1,5 su bardağı)
İç Harcı İçin;
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı esmer toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- Ceviz
- Peynir, yoğurma kabına alınıp, üzerine tereyağı, kabarta tozu ve un eklenerek iyice karıştırılır.
- Hazırlanan hamur, buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamur, yağlanmış minik tartolet kalıplarına yerleştirilir.
- İçi için: ceviz toz haline getirilerek karıştırma kabına alınır.
- Üzerine yumurta, esmer toz şeker, tereyağı ve vanilya eklenerek çırpılır.
- En son üstüne birer bütün ceviz koyularak, 170 C derece ısınmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder