Müceddere |
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur.
- 1 su bardağı yeşil mercimek.
- 4 adet soğan
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
- tuz
Hazırlanışı:
- Mercimekler 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir. (mercimeklerin patlamaması gerekir.)
- Ayıklanmış bulgur, tuz ve pul biber ilave edilir.
- Kısık ateşte bulgur pişinceye kadar pişirilir.
- Tavaya yağ konulur ve kızdırılır.
- İri doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Pişmiş olan pilavın üzerine dökülüp karıştırılır.
Tarifin Özellikleri:
- Yöresel bir pilav çeşididir.
- Karbonhidrat bakımından zengindir.
- Kullanılan malzeme: tencere, kaşık
- Ortalama maliyeti: 6 tl
- 6 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder