Tennuri Çorbası |
Malzeme:
- 300 gr nohut
- 100 gr pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 250 gr kırmızı mercimek
- 250 gr kıyma
- 100 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Et suyu
- Tuz
Hazırlanışı:
- Bol su ile nohut haşlanır.
- Mercimek ve pirinç yıkanıp nohuta eklenip pişirilir.
- Bir başka tencerede yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
- Soğana kıyma eklenir, kavrulur.
- Kıyma kavrulunca un, nane, kırmızı toz biber ve et suyu eklenir.
- Kıyma kavrulunca çorba kıvama geldiğinde kıymaya eklenir.
Püf Noktası: Mercimek ve pirinç çok iyi haşlanmalıdır. Kıymaya eklenirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır.
Özellikleri:
- Antep yöresine ait yöresel bir çorba çeşididir.
- Ocak üzerinde 45-50 dk sürede pişer.
- Kullanılan gereçler: 2 adet tencere, tahta kaşık, kepçe, süzgeç.
- Çukur yemek tabağında veya çorba kasesinde servis edilir.
- 8-10 kişiliktir.
- Protein, vitamin, karbonhidrat yönünden zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder