Kıymalı Ev Böreği |
Malzemeleri:
- ½ kg süt ( 2,5 su bardağı süt )
- 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik ayçiçek yağı
- 1 paket yaş mayanın yada Dr. Outker install mayanın yarısı
- Tuz
- Alabildiği kadar un
İçi İçin:
- Katı yağ
- Sıvı yağ
- Soğan
- Kıyma
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
Süt, sıvı yağ, çok az ılık suda ısıtılmış maya, un ve tuz ile yoğrulur. Hazırlanan hamur hiç dinlenmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp açılır. Mümkün olduğu kadar büyük açılır. Bir kenarda yarım paketten fazla margarin eritilir, içine aynı miktarda sıvı yağ karıştırılır. Açılan hamurun içine bu karışım sürülür. Dört tarafı içeri doğru katlanır. Kare şekil oluşur. Katlanan kısımlara da tekrar yağ sürülür. Kare 2' ye bölünür. İçine kıymalı malzeme koyulur, rulo yapılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı üzerine 1-2 damla su konularak karışım böreğin üzerine sürülür. Tepside mayalandırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder